Om mig

På väg mot lunchdans på Musikmuseet i Stockholm (juni 2013)

På väg mot lunchdans på Musikmuseet i Stockholm (juni 2013)

Jag har alltid dansat

Så jag vill få andra att dansa och kanske upptäcka det jag hittat. Alla åldrar kan dansa och röra på sig till musik. När det gäller barn  kanske det handlar om att utveckla barnets förhållande till sin egen kropp, bli bekväm genom att våga sin rörelse.

Det gör jag exempelvis med inspirerande film och musik och därefter uppvärmning, lek och koreograferad dans. Nedan ser du en peppig bild från en workshop jag höll i Eskilstuna på British Junior (den 20 maj 2013). 

Jag är journalist

Och har arbetat som reporter, redaktör (webb och tidning), nattchef och med redigering, samt de senaste åren som projektledare. Läs mer om mig som journalist på Linkedin tills jag uppdaterar denna sida med 15 års alster.

Workshop i dans och rörelse på British Junior i Eskilstuna. Vi leker och dansar bland annat ”Robotar och slajm” till musik. 100 åtta-åringar i en gympasal är en hjälp-kommer-det-att gå-utmaning och verkligen bland det roligaste som finns. Morgonen inleddes med filmen ”A Nightmare before Christmas” för att öppna känsloregistret och prata om rädslor, ilska, ondska och kärlek.

Kan vi byta telefonnummer nu, så vi kan fortsätta hålla kontakten?

— Uppvärmd 8-åring efter workshopen på British Junior

Den 5 augusti 2014 var jag med i Stockholm Pride och ingick i ensemblen som dansade för de som inte har den möjligheten. ”Party for those who can´t” och så dansade vi som vita pappersbjörnar (designade av Bea Szenfeld) för att till stöd för Regnbågsfonden som jobbar för homosexuellas rättigheter världen över.

Dansdagen i Vällingby hölls i år (2014) den 30 augusti. Besökssiffran under hela dagen 2013 var 8000 personer. I år satsade man på 12000 besökare. Mitt jobb var att gå upp ett par gånger och under 15 minuter hålla folk sysselsatta med dans. 

Eftersom jag tränar och dansar på House of shapes innebar våren 2014 ”Vårshow”. Här är de två nummer jag var med i. Ett house-inslag och ett jazz funk-inslag.

 

Dancing is music made visable

— George Balanchine

Medborgarhuset i Vällingby beställde sommaren 2014 en föreställning med dans och musik. Vi döpte den till ”Sommarkänslor” och detta är en hyllning till 60-talet eftersom Hässelby/Vällingby firar 60 år i år. Konstnären som tecknat av mig ovan, Joakim Ceder och jag framförde låtar från 60-talet och så dansade jag till Joakims ”Skymning”. Se musikvideo nedan.

Den 8 november 2014 framförde Joakim Ceder, Karin Lampa, Corinne Elf, Filip Lundin och jag ”Höstkänslor” på Trappan i Vällingby. Beställningsverk av DMD. En föreställning på en timme som innehöll poesi, dans, sång och musik samt avrundades med vernissage av Joakims konst. Håll utkik efter föreställningen och efter ”Vinterkänslor” som är på gång. 

Mörkret i Höstkänslor. Här kommer jag in för att avlösa diktuppläsningen och inleda Skymning.

Mörkret i Höstkänslor. Här kommer jag in för att avlösa diktuppläsningen och inleda Skymning.

Hör av dig om du är intresserad av workshop eller samarbete på 073-151 98 16 eller mejla mig, Anita Emthen

Annonser