Arkiv

 

 

Jag är journalist

Och har arbetat som reporter, redaktör (webb och tidning), nattchef och med redigering, samt de senaste åren som projektledare. Mer om mig på Linkedin

Jag är dansare

Så jag vill få andra att dansa och kanske upptäcka dans, sitt sätt till dans. När det gäller barn  kanske det handlar om att utveckla barnets förhållande till sin egen kropp, bli bekväm i rörelsen.  Det gör jag med film och musik och därefter uppvärmning, lek och koreograferad dans. Ovan ser du en bild från en workshop jag höll i Eskilstuna på British Junior för några år sedan.

Workshop i dans och rörelse på British Junior i Eskilstuna. Vi leker och dansar bland annat ”Robotar och slajm” till musik. 100 åtta-åringar i en gympasal är en hjälp-kommer-det-att gå-utmaning och verkligen ren förtjusning. Morgonen inleddes med filmen ”A Nightmare before Christmas” för att öppna känsloregistret och prata om rädslor, ilska, ondska och kärlek. Vi samlade allt på vita tavlan och hela tavlan var täckt med känslor vi har och yttringar. En hel del av dem är kroppsliga och går att uttrycka i dans.

“Kan vi byta telefonnummer nu, så vi kan fortsätta hålla kontakten?”

— Uppvärmd 8-åring efter workshopen på British Junior

Den 5 augusti 2014 var jag med i Stockholm Pride och ingick i ensemblen som dansade för de som inte har den möjligheten. ”Party for those who can´t” och så dansade vi som vita pappersbjörnar (designade av Bea Szenfeld) för att till stöd för Regnbågsfonden som jobbar för homosexuellas rättigheter världen över.

Dansdagen i Vällingby hölls i år (2014) den 30 augusti. Besökssiffran under hela dagen 2013 var 8000 personer. I år satsade man på 12000 besökare. Mitt jobb var att gå upp ett par gånger och under 15 minuter hålla folk sysselsatta med dans.

 

“Dancing is music made visable”

— George Balanchine

Medborgarhuset i Vällingby beställde sommaren 2014 en föreställning med dans och musik. Vi döpte den till ”Sommarkänslor” och detta är en hyllning till 60-talet eftersom Hässelby/Vällingby firar 60 år i år.

Den 8 november 2014 framförde Joakim Ceder, Karin Lampa, Corinne Elf, Filip Lundin och jag ”Höstkänslor” på Trappan i Vällingby. Beställningsverk av DMD.Mörkret i Höstkänslor. Här kommer jag in för att avlösa diktuppläsningen och inleda Skymning.

Hör av dig om du är intresserad av workshop eller samarbete på 073-151 98 16 eller mejla mig, Anita Emthen

Annons